Mjukisbyxor

5 juli, 2020 Av av Miss Glam

Mode är ett spännande sätt att uttrycka sig på. Med våra kläder kommunicerar vi ibland mer än vad vi gör med faktiska ord. Samtidigt är mode funktionellt. Plaggen ska vara bekväma och tillverkade i behagliga material. De ska ge oss rörelsefrihet och andas så att huden mår bra och vi behåller en angenäm kroppstemperatur. Det gäller oavsett om vi sitter i möte på jobbet, umgås med familj och vänner eller är ute och springer i skogen. På det viset har de flesta av oss ett visst intresse för mode.

Favoritplagget

Ett plagg som nära nog alla människor i västvärlden har minst ett exemplar av i sin garderob är mjukisbyxor. Det börjar redan som barn då vi behöver ha mjuka och flexibla kläder både hemma, i lekparken och på dagis. Numera finns det även mer exklusiva varianter av mjukisbyxor, som till exempel kan bäras vid söndagsbrunchen eller vi är ute och reser. Men det vanligaste är att ha på sig mjukisbyxan antingen i hemmet eller möjligen i motionssammanhang, på träningen och/eller som överdragsbyxa.

En avspänd inspirationskälla

Även om mjukisbyxor ute på stan inte är något för alla så har mjukisbyxan inspirerat andra typer av plagg.Titta bara på boyfriend-jeansen och diverse liknande löst sittande byxor. Om du vill bära en mjukisbyxa i offentliga sammanhang så gäller det att vara noga med ditt val. Idag går det att hitta välsittande varianter som exempelvis markerar midjan på ett smickrande sätt. Vilket kan bli en snygg kontrast till den avspända passformen. Oavsett hur du planerar att använda byxan bör du dock välja en produkt av hållbar kvalitet.