Glammiga kuddar

Att investera i några nya kuddfodral och eventuellt även innerkuddar är ett snabbt och relativt billigt sätt att enkelt förändra ett rum. Att ha en soffa full med kuddar är inte bara snyggt utan också väldigt bekvämt. Tänk på att prydnadskuddar även kan ligga i fåtöljer, i sängen och staplas på varandra på exempel en bänk eller i en hylla. Kuddens yta samt dess färger kan fånga upp hemmets övriga inredning. Kuddar med lite extra glitter och glam hamnar i blickfånget och kan bli rummets medelpunkt. Välj mellan ett stort utbud av färger, material och mönster. Våga blanda för ett spännande helhet.

Blanda kuddar

För en mer spännande inredning rekommenderas du att våga mixa och blanda. Den glammiga kuddens utseende förstärks om du placerar den framför kuddar med mattare yta. Vill du ha in den glamorösa stilen ska du inte vara rädd att satsa på flera kuddar och gärna kombinera med långa exklusivare gardiner, mysiga mattor och plädar. Tänk också på att en kudde inte behöver vara kvadratisk. Just nu är det populärt med runda kuddar i exempelvis sammet. Det är mjukt, lite blankt och ger rummet en känsla av lyx. Välj ut en färgskala på maximalt fyra färger och håll dig till den.

Pärlor, glitter och paljetter

För att skapa en riktigt glammig inredning är pärlor, glitter och paljetter på kuddfodralen nästan ett måste. Svarta kuddar med gnistrande paljetter kan skapa ett dramatiskt vardagsrum medan sammetskuddar i djupa färger kan skänka en indisk prägel på rummet. Är du pysslig av dig och vill glamma till ett kuddfodral som redan har, kan du själv sy på exempelvis pärlor, limma på paljetter och glitter eller stänka på någon häftig textilfärg. Pyssel som pärlor och färg som är lämplig för textilier hittar du i exempelvis hobbybutiker. Då kan du skapa både unika och glammiga produkter som kommer att bli en fin detalj i ditt hem.