Glammiga sängkläder

Ordet glammigt kan innebära olika saker för olika människor. Engelskans ”glam” är en förkortning av glamorous – glamorös på svenska. Material som anses glamorösa och lyxiga är bland annat siden och satäng. Att bädda med sidenlakan känns både romantiskt och glamoröst, men tänk på att det är ett material som inte andas och som har en hal yta. Om du gillar linnelooken, som också kan anses vara glammig i kombination med matchande inredning, lakan och påslakan av linne kan vara ett alternativ. Linne som material hjälper till att transportera bort värme från kroppen, men det är också ett material som skrynklar sig väldigt lätt.

Olika typer av bomull

Att det finns olika sorters bomull är det kanske inte alla som tänker på. Generellt sett är bomull som material mycket användbart när det gäller sängkläder, då det håller värmen på vintern och släpper igenom luft på sommaren. Bomull kan också blandas med andra material såsom bambu, akryl och lin. En av de bomullssorter som håller mycket hög kvalitet är den egyptiska bomullen. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på att bomullen ska ha odlats och bearbetats enligt särskilda krav, något som ska vara specificerat när du köper produkten. Äkta egyptisk bomull följer dessa riktlinjer, vilket även gäller för den mjuka och sköna västindiska bomullen.

Sängkläder som inredningsdetalj

Är du ute efter naturlig, stilren och hållbar inredning är den skandinaviska stilen både klassisk och tidlös. Att bädda med sängkläder tillverkade av egyptisk Giza-bomull, som är både ekologisk och biodynamisk, bidrar starkt till en ren, medveten och hållbar känsla. Är bomullen dessutom certifierad, genom exempelvis Fairtrade, är det ett extra plus. För den som tycker om att blanda material, mönster och texturer rekommenderas sängkläder som kombinerar olika textiler som till exempel poplin, mesh, satin, linne, jersey och spets. Dessa olika material kan du sedan ta upp i övriga detaljer i inredningen för att skapa en glammig men stilren känsla.